Hur salong Ikon kom till

Allt började en smula oväntat med en tripp till London…

Vi hade bokat en weekend i London och efter en kort flygresa hoppade vi in taxin som tog oss rakt in i stadens puls och till den populära shoppinggatan Oxford Street.

Efter några intensiva shoppingtimmar var det dags för vila på en av gatans alla härliga uteserveringar. Där satt vi och njöt av folkvimlet samtidigt som vi förtjust konstaterade att merparten av de förbipasserande Londonborna hade en helt egen stil, både vad gällde klädval och utseende.

Vår gemensamma dröm hade alltid varit att starta en egen skönhetssalong. För att fylla tankeverkstaden med så mycket inspiration och idéer som möjligt passade vi också på att besöka ett brett urval av stadens skönhetssalonger.

Det var efter dessa besök vi på allvar började skissa på den plan som gick ut på att föra över en del av Londons själ och unika puls till våra drömmars salong. Vi ville ha med det klassiska och stilrena men ändå erbjuda något nytt och unikt, precis som människorna vi mötte och miljöerna vi upplevde.
Köpmangatan 1B


Det har varit många olika affärsverksamheter i lokalerna på Köpmangatan 1B genom tiderna. Den första var Hanna Lindholms dockbutik runt 1915, sedan i slutet av 10-talet renoverades huset helt om till ett bankpalats för Svenska Handelsbanken vilket du idag kan se spår av då bankvalvet finns kvar. Någon gång under 20-talet flyttades Handelsbanken för att göra plats för Konsums första varuhus i Västerås. Konsum hade större planer och byggde i mitten av 30-talet ett större och mer känt varuhus på torget. Därefter återgick lokalen till att bli en bank igen och förblev så under en ganska lång tid. I mer modern tid bedrevs det verksamheter som herrbutik, resebutik och utklädnadsbutik.

2018 var huset på Köpmangatan 1B återigen i behov av en uppfräschning. På denna vackra gata med så mycket Västerås-historia såg vi som en perfekt plats för IKON. Välkommen!

Senaste trenderna inom skönhet

Med vårt nyhetsbrev får du kampanjerbjudanden, och nyheter som ger dig en överblick över de senaste trenderna inom skönhet. Bara luta dig tillbaka och koppla av!

#salongikon - Följ oss på sociala medier